Imamo 4 gostiju i nema članova online

Preporucite nas !

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest

Obnova lamela i kocnica

Korisnička ocjena:  / 20
LošeNajbolje 

home pic


 Roll Lining Frenoutic
 Brake Lining Frenoutic

 

 

Obnova ili repariranje - reparacija lamela i kocnica (disk plocica, diskova i pakni) 

Telefoni za kontakt: 095 827 52 01

 
Obnova lamele, renoviranje ili repariranje ima vise načina, ovisno o istrošenosti i oštećenja stare lamele. Na prvom mjestu ono sto se podrazumijeva je zamjena obloge – ferode.

Što je kvalitetnija obloga lamele – feroda to se očekuje veća trajnost nakon ugradnje i korištenja.

Utjecaj na trajnost lamela su razni: način vožnje samog vozača, opterećenje teretima i uvjeti vožnje, kvaliteta ostalih dijelova kao sto su korpa kvačila, spojka, potisna ploča, potisni ležajevi kvačila ...

 Sportska i druga kvacila sa velikim opterecenjima

Nitanje lamela


 

Kod osobnih vozila, autobusa, viljuškara i teretnih vozila većinom se obloge lamele – ferode spajaju nitnama tzv. Nitanje lamele ili prenitavanje lamele. Ovdje je jako važno napraviti precizno i ravnomjerno nitanje kako bi se dobila točna debljina i ujednačena ravnoća spojenih obloga kako ne bi dolazilo do vibracije i nepotrebne trešnje nakon ugradnje u vozilo.

Lamela se po završenom popravku testira i balansiranjem se provjerava njena centriranost i balans. Ako je obloga lamela – feroda nedovoljno prenitana i debljina spojenih obloga prelazi dopušteni standard nakon ugradnje u vozilo neće moći doći do “odvajanja”, a ako je prejako prenitana i na taj način se smanjila debljina spojenih obloga. Tada će lamela imati puno kraću trajnost, brzo će doći do proklizavanja.

 

Lijepljenje lamela


 

Kod lamela koje se koriste za kočenje, lamela industrijskih strojeva, pojedinih lamela za traktore i poljoprivredne strojeve, građevinskih strojeva često se radi lijepljenje obloge za lamelu.

Tu treba paziti pored lijepka koji se koristi samo za te namjene da se lijepljenje obavi po razrađenoj proceduri. Ako se ne upotrebi dobar lijepak, ako se temperature pečenja i duzina pečenja ne napravi po propisu, ako se dijelovi lamele dobro ne očiste i pripreme za lijepljenje onda kasnije dolazi do odljepljivanja, te se na taj način napravi veća šteta nego korist.

 

Ostale popravke reparacije lamele i košare kvačilaKada su u pitanju mehanička oštećenja opruge lamele i ostalih metalnih dijelova kako korpe tako i lamele, oštećeni dio se mora zamijeniti novim rezervnim djelom. U nekim slučajevima kod specifičnih lamela i korpi kvačila ( kosare kvacila ) nismo u mogućnosti pribaviti novi rezervni dio, može se napraviti kvalitetna dorada.

U tim slučajevima mora se dobro poznavati svaki dio lamele ili korpe kako se ne bi napravile greške koje kasnije mogu stvoriti problem. To se izvodi na strojevima, tokarenjem, brušenjem, zavarivanjem i ostalim strojarskim djelovanjima. Na brusilici se obrađuju potisne ploče, korpe - kosare kvačila i svi ravni dijelovi.

 


 

Popravke reparacija kocnice, pakne, diskovi, disk plocice, kosare, zamasnjake i lamele za:

  • dostavna vozila
  • poljoprivredne strojeve
  • traktore
  • teretna vozila
  • radni strojevi
  • industrijski strojevi
  • gradjevinski strojevi

 

Informacije i kontakt: 095 827 52 01

 

Obnova lamela i kocnica - ocjena članka 4.7 od 5 na osnovu 20 glasova.